Demos butik

Musik

 

Nyudgivelse: Bryd det ned ..Byg det op

Single med Karina Willumsen - 50 kr

 12247137 909204845826735 662417095911855060 n

Vinyler:

Her kan du downloade Slumstormerpladen 

Pris 150 kr.

128056 b slumstormer næven

 

 

 

 

 

 

 

CD`ere

Nyudgivet musik fra Demos.

CD`erne kan ikke downloades.

 Pris 120

1.majpladen

Klik på billedet af 1. Maj og læs om udgivelsen

 

lilleslum 76394576

 

b sse pladen 4e036e21c396d

 

Pris 60 kr.

kvindenostalgi 4ed514911e85a

 

 Latinamerikansk folkesanger

pris: 100 kr.

Ali Primera billede af cd 002

 

 

Nyhedsbreve

Pris 30 kr. for Nyhedsbreve

 

Demos Nyhedsbrev 116

Specialudgave v. 70 - året for Befrielsen

805364070 armbind

 

 

 

Modstandsbevægelsen på Vesterbro under 2. Verdenskrig.

Nyhedsbrevet kan bestilles på demos@demos.dk kr. 60 incl. porto

 

  

 6102395-germany-dresden-remembered

 Krig Kontrol og Kaos. Nyhedsbrev nr.114/15. 

Om NATO, flyindkøb og droneanvendelse

 

 

.forside nyhedsbrev 11112 Det antimuslimsk univers i krig. Nyhedsbrev nr. 112/13

 

forside ukraine 1 Det store magtspil - Med Ukraine i fokus. Nyhedsbrev nr. 109/111

 

forsidekommunal Kommunalvalget 2013. De højrepopulistiske og ekstremistiske smågrupper. Nyhedsbrev nr.108

 

 

 bombedrabet 

Om henvendelse til Justitsministeren vedr. Blood and Honours forbindelse til bombedrabet i Søllerødgade og den tyske NSU sag. Nyhedsbrev nr. 107

 

aarsskrift2012 

Højreekstremisme: Blodig Alvor.

Nyhedsbrev nr. 106

Bombeangreb og drabene i Norge.

 

 

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/fshare/fshare.php on line 31 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/fshare/fshare.php on line 40 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/fshare/fshare.php on line 43 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/fshare/fshare.php on line 44 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/fshare/fshare.php on line 49 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/fshare/fshare.php on line 56 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/flike/flike.php on line 31 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/flike/flike.php on line 69 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/flike/flike.php on line 72 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/flike/flike.php on line 85 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/flike/flike.php on line 156

Demos arbejdsgrundlag

 Du kan støtte Demos arbejde ved at indsætte min. 50 kr. pr. måned og gøre indbetalingen gentagende. herefter vil du modtage Nyhedsbreve indbydelser til møder, aktiviteter og festligheder. bank: 1551 5686164 
 

Demos bekæmper enhver form for højredrejning i det danske samfund. Foreningen arbejder med at dokumentere og informere om højrefløjens aktiviteter både nationalt og internationalt. Demos kæmper for retten til modstand og tager kraftigt afstand til de antiterrorlove som blev gennemført i det første 10 år i dette årtusinde. En lovgivning, der blev påbegyndt, først af en socialdemokratisk regering og siden blev skærpet af den borgerlige regering ledet af Anders Fogh Rasmussen.

Demos tager afstand fra Danmark's uforbeholdne støtte til USA's politiske, økonomiske og militære dominans. Vi er imod krigen i Afghanistan og Irak ligesom vi er modstandere af USA’s støtte til den israelske besættelse og politik i Mellemøsten. Demos ønsker at påvirke den danske udenrigspolitik således at Danmark trækker sine tropper hjem fra Irak og fremmer en reel demokratisk proces i Mellemøsten.

Demos dokumentationsgruppe har siden stiftelsen i 1969 arbejdet med systematisk indsamling af information bl.a af statsmagtens samarbejde med højrefløjen, deres brug af overvågning og aflytning af den politisk aktive venstrefløj, forfølgelse af aktivister og undergravende virksomhed overfor legale politiske initiativer.
 
Demos udgiver et nyhedsbrev, hvor vi bringer uddybende artikler om de politiske aktiviteter på højrefløjen, og om deres påvirkning af den officielle politik. Vi har særlig fokus på Dansk Folkepartis politik og deres forbindelse med højreradikale grupper, og deres fælles politiske mål. I nyhedsbrevet kan du også finde udenrigspolitiske, retspolitiske og kulturpolitiske temaer.

Demos er en erklæret anti-racistisk og anti-sexistisk forening, der hvert år markerer krystalnatten d.9.november, kvindernes internationale kampdag 8. marts og Danmark’s befrielse 4./5. maj. Vi samarbejder med den øvrige venstrefløj om afholdelsen af arbejdernes internationale kampdag 1. maj.

 

 

 

 Demos gennemførte i 2010 en kampagne rettet mod Dansk Folkepartis fremmedfjendske indflydelse på den borgerlige regerings politik.

 Og I 2012 har vi I Demos arbejdet for en genoptagelse af Søllerødgadesagen. Vi har forespurgt Justitsministeren i sagen og fået 2 overfladiske svar. Vi fortsætter dokumentationsarbejdet i 2013 med sagen om Søllerødgade, og sætter fokus på de retspolitiske spørgsmål, som debatten om ekstremisme rejser.

Senst har vi udsendt en debatbog om Ukraine, som kan købes på nettet. Vi følger det antimuslimske univers, og senest har vi udsendt en omfattende artikel om Korsridderen Lars Hedegaard, som du kan læse på forsiden.

 
 
Historien:
 

Forlaget Demos opstart  

Forlaget Demos blev oprettet i 1967 på privat basis af to historiestuderende, der var tilknyttet De Storkøbenhavnske Vietnamkomitéer. 

Forlaget importerede og videresolgte vietnamesisk litteratur og tidsskrifter fra Det andet USA. Forlagets startedes med udgivelsen af Jack Newfields bog Profeterne fra 1968, der omhandlede Det ny Venstre i USA, som var modstandere af krigen i Vietnam. Denne udgivelse havde de vurderet kunne give et overskud, således, at de kunne udgive Eric Hobsbawns bog "The Age of Revolution" som havde været til stor inspiration for oprettelsen af forlaget.

De to historiestuderende var Erik Jensen og Birger Kledal. Erik var den centrale person i Demos gennem alle de år han levede. Erik var redaktør af de første ca. 100 nr. af Demos Nyhedsbreve og den ledende kraft i Demos dokumentationsgruppe, og Demos antifascistiske arbejde. Nr 100 blev en særudgave af Nyhedsbrevet om Eriks liv i politik. Dagbladet Arbejderen fejrede Erik på hans 70 års fødselsdag.

                                                             
Erik Jensen 1937 - 2008

Vi har mistet en god kammerat (Indymedia) (Dagbladet Arbejderen)

 

Vietnamkomiteerne.

De første Vietnamkomitéer opstod i 1965-66. I februar 1967 gik en række københavnske komitéer sammen og oprettede De Storkøbenhavnske Vietnamkomitér, DSVK.
På en landskonference i december 1968 fik komitéerne et nyt, skærpet politisk grundlag og oganisationen blev landsdækkende under navnet De Danske Vietnamkomitéerr, DDV.

Som reaktion på Vietnamkomitéernes landskonference oprettede DKP og SF m.fl. i begyndelsen af 1969 en ny organisation, Vietnam 69. Dermed var splittelsen af Vietnambevægelsen, som havde været undervejs siden 1966, en realitet.

Som led i Vietnamkomitéernes reorganisering i 1969 overgik Forlaget Demos til De Danske Vietnamkomitéer. De to oprindelige ejere og to vietnam-aktivister stiftede i sommeren et nyt anpartselskab med navnet Forlaget Demos, der overtog det tidligere forlags aktiver. Samtidig blev tegningen af anparter sat i system og der blev indkaldt til en stiftende generalforsamling den 25. september 1969.

 
   

 

Butikken og forlaget Demos.

 Forlaget åbnede hurtigt en butik i Grønnegade 37 i Københavns indre by, og begyndte en større række udgivelser, som det fremgår af nedennævnte fortegnelser . Huset i Grønnegade 37 var den 1. september 1969 blevet overtaget af Vagn Søndergaard, som var een af de fire stiftere. Vietnamkomitérne fik kontor her efter en kort periode i Schacksgade nr. 8 i Indre By i København.

 

Forlaget voksede hurtigt i disse år med medvind og udvidede med administrationslokaler i Ny Adelgade 5.

 Men pladsen blev for trang og i slutningen af 1974 flyttede forlaget til Knabrostræde 3, ligeledes i Københavns indre by. Her blev der indrettet en større butik i den høje kælder og forlagets administration fik størsteparten af den store femte-sal.  

Vagn har været redaktør for de fleste af forlaget Demos`s udgivelser.

Nekrolog fra Vietnambladet her.

                         
Vagn Søndergaard 1924-2011 Vi mindes Vagn Søndergaard.

 

Fra forlag til Forening.

I 1976 opstod der en større splittelse i forlaget, primært mellem ansatte og nogle aktivister og på den anden side bestyrelse og de fleste aktivister. Bestyrelsen vandt stort på to efterfølgende generalforsamlinger, og de tidligere ansatte og nogle af aktivisterne stiftede Københavns Bogcafé, der gik konkurs i 1983.

Forlaget Demos overvandt i første omgang konflikten men stødte ind i stadig større økonomiske problemer og gik konkurs i 1979. En række aktivister stiftede derefter Foreningen Demos, der skulle videreføre erfaringerne fra Vietnamkomitéerne og forlaget, og arbejde på et socialistisk og anti-imperialistisk grundlag.

 
   

Foreningen Demos

Den ny forening købte boglagret af konkursboet og den havde aftalt med forlagets musikere at de selv skulle købe pladelagret. Men af en eller anden grund dukkede de ikke op i Sø- og Handelsretten, så pladelagret blev købt af Music Mekka. Derfor har Foreningen Demos aldrig haft gamle Demos-plader til salg, kun bøger og plakater.

Dokumentationsgruppen har altid været tæt tilknyttet Forlaget Demos. Gruppen havde både lokaler i Ny Adelgade og i Knabrostræde sammen med forlaget. Gruppen var oprindelig en Vietnamkomité på linie med Vietnamkomitéen i Demos. I 1979 gik Dokumentationsgruppen med i den ny forening og har siden da haft en betydningsfuld rolle i Demos.

I 1987 flyttede Foreningen Demos fra Knabrostræde til Skt. Hans Torv på Nørrebro i København, hvor vi stadig ligger på adressen Elmegade 27 kld., på hjørnet af Guldbergsgade.

I 1980´erne kom det anti-racistiske arbejde i forgrunden af vore aktiviteter. Vort udspring var jo modstanden mod USA´s krig i Vietnam. Den havde sit element af racisme. Både i forhold til de sorte amerikanske soldater og til de såkaldte ”risgnaskere”., som de amerikanske soldater lærte at kalde vietnameserne under uddannelsen i hæren. Så allerede dér var vi sporet ind på en anti-racistisk tankegang, og i 1980´errne kom vi med i modstanden mod Sydafrikas daværende Apartheid-politik.

Fra 1987-88 blev kampen flyttet over i Danmark da to lokale og menneskefjendske foreninger trådte frem. Den Danske Forening blev dannet i 1987, og lidt efter bebudede den daværende nazi-fører Riis-Knudsen, at hans nazi-parti (DNSB) ville opstille til det kommende kommunevalg. Derfor besluttede vi i 1988 at forsøge at modvirke de nye strømninger bl.a. ved at udgive et nyhedsbrev.

Demos Nyhedsbrev kom første gang i efteråret 1988 og var oprindeligt et fotokopieret medlemsblad. Senst har vi udsendt nr. 109-111 af Demos Nyhedsbrev.

 
   

 

Det historiske arkiv

Det historiske arkiv vil senere blive udvidet med bl.a. en fortegnelse over alle numre af Vietnam- Solidaritet, fra 1967 til 1975.
De første numre kom under navnet Vietnamklubben og blev udgivet af Vietnamklubberne, der samlede ind til den ubetingede Vietnam-indsamling Giro 16 16. (nr.1 udkom i januar 1967).

Giro 16 16-indsamling blev oprettet i 1966. I efteråret 1967 blev det lille blad udvidet og det blev fællesorgan for Giro 16 16, Vietnamklubberne og De Storkøbenhavnske Vietnamkomitéer, under navnet Vietnam-Solidaritet (første gang september 1967). Vietnamklubberne blev opløst i maj 1968 og medlemmerne blev opfordret til at gå ind i Vietnamkomitéerne. I begyndelsen af 1971 (fra nr. 2) overgik bladet til alene at være et organ for De Danske Vietnamkomitéer, DDV. Komitéerne blev eneudgiver af bladet til slutningen af krigen. De to sidste numre (nr. 1, 1975 og nr. 2, 1975-76) udkom efter vietnamesernes sejr 30. april 197.

 
 Denne side er under stadig revidering.  

 

 

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/fshare/fshare.php on line 31 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/fshare/fshare.php on line 40 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/fshare/fshare.php on line 43 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/fshare/fshare.php on line 44 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/fshare/fshare.php on line 49 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/fshare/fshare.php on line 56 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/flike/flike.php on line 31 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/flike/flike.php on line 69 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/flike/flike.php on line 72 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/flike/flike.php on line 85 Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/demos.dk/httpdocs/plugins/content/flike/flike.php on line 156

Demos arbejdsgrundlag

 Du kan støtte Demos arbejde ved at indsætte min. 50 kr. pr. måned og gøre indbetalingen gentagende. herefter vil du modtage Nyhedsbreve indbydelser til møder, aktiviteter og festligheder. bank: 1551 5686164 
 

Demos bekæmper enhver form for højredrejning i det danske samfund. Foreningen arbejder med at dokumentere og informere om højrefløjens aktiviteter både nationalt og internationalt. Demos kæmper for retten til modstand og tager kraftigt afstand til de antiterrorlove som blev gennemført i det første 10 år i dette årtusinde. En lovgivning, der blev påbegyndt, først af en socialdemokratisk regering og siden blev skærpet af den borgerlige regering ledet af Anders Fogh Rasmussen.

Demos tager afstand fra Danmark's uforbeholdne støtte til USA's politiske, økonomiske og militære dominans. Vi er imod krigen i Afghanistan og Irak ligesom vi er modstandere af USA’s støtte til den israelske besættelse og politik i Mellemøsten. Demos ønsker at påvirke den danske udenrigspolitik således at Danmark trækker sine tropper hjem fra Irak og fremmer en reel demokratisk proces i Mellemøsten.

Demos dokumentationsgruppe har siden stiftelsen i 1969 arbejdet med systematisk indsamling af information bl.a af statsmagtens samarbejde med højrefløjen, deres brug af overvågning og aflytning af den politisk aktive venstrefløj, forfølgelse af aktivister og undergravende virksomhed overfor legale politiske initiativer.
 
Demos udgiver et nyhedsbrev, hvor vi bringer uddybende artikler om de politiske aktiviteter på højrefløjen, og om deres påvirkning af den officielle politik. Vi har særlig fokus på Dansk Folkepartis politik og deres forbindelse med højreradikale grupper, og deres fælles politiske mål. I nyhedsbrevet kan du også finde udenrigspolitiske, retspolitiske og kulturpolitiske temaer.

Demos er en erklæret anti-racistisk og anti-sexistisk forening, der hvert år markerer krystalnatten d.9.november, kvindernes internationale kampdag 8. marts og Danmark’s befrielse 4./5. maj. Vi samarbejder med den øvrige venstrefløj om afholdelsen af arbejdernes internationale kampdag 1. maj.

 

 

 

 Demos gennemførte i 2010 en kampagne rettet mod Dansk Folkepartis fremmedfjendske indflydelse på den borgerlige regerings politik.

 Og I 2012 har vi I Demos arbejdet for en genoptagelse af Søllerødgadesagen. Vi har forespurgt Justitsministeren i sagen og fået 2 overfladiske svar. Vi fortsætter dokumentationsarbejdet i 2013 med sagen om Søllerødgade, og sætter fokus på de retspolitiske spørgsmål, som debatten om ekstremisme rejser.

Senst har vi udsendt en debatbog om Ukraine, som kan købes på nettet. Vi følger det antimuslimske univers, og senest har vi udsendt en omfattende artikel om Korsridderen Lars Hedegaard, som du kan læse på forsiden.

 
 
Historien:
 

Forlaget Demos opstart  

Forlaget Demos blev oprettet i 1967 på privat basis af to historiestuderende, der var tilknyttet De Storkøbenhavnske Vietnamkomitéer. 

Forlaget importerede og videresolgte vietnamesisk litteratur og tidsskrifter fra Det andet USA. Forlagets startedes med udgivelsen af Jack Newfields bog Profeterne fra 1968, der omhandlede Det ny Venstre i USA, som var modstandere af krigen i Vietnam. Denne udgivelse havde de vurderet kunne give et overskud, således, at de kunne udgive Eric Hobsbawns bog "The Age of Revolution" som havde været til stor inspiration for oprettelsen af forlaget.

De to historiestuderende var Erik Jensen og Birger Kledal. Erik var den centrale person i Demos gennem alle de år han levede. Erik var redaktør af de første ca. 100 nr. af Demos Nyhedsbreve og den ledende kraft i Demos dokumentationsgruppe, og Demos antifascistiske arbejde. Nr 100 blev en særudgave af Nyhedsbrevet om Eriks liv i politik. Dagbladet Arbejderen fejrede Erik på hans 70 års fødselsdag.

                                                             
Erik Jensen 1937 - 2008

Vi har mistet en god kammerat (Indymedia) (Dagbladet Arbejderen)

 

Vietnamkomiteerne.

De første Vietnamkomitéer opstod i 1965-66. I februar 1967 gik en række københavnske komitéer sammen og oprettede De Storkøbenhavnske Vietnamkomitér, DSVK.
På en landskonference i december 1968 fik komitéerne et nyt, skærpet politisk grundlag og oganisationen blev landsdækkende under navnet De Danske Vietnamkomitéerr, DDV.

Som reaktion på Vietnamkomitéernes landskonference oprettede DKP og SF m.fl. i begyndelsen af 1969 en ny organisation, Vietnam 69. Dermed var splittelsen af Vietnambevægelsen, som havde været undervejs siden 1966, en realitet.

Som led i Vietnamkomitéernes reorganisering i 1969 overgik Forlaget Demos til De Danske Vietnamkomitéer. De to oprindelige ejere og to vietnam-aktivister stiftede i sommeren et nyt anpartselskab med navnet Forlaget Demos, der overtog det tidligere forlags aktiver. Samtidig blev tegningen af anparter sat i system og der blev indkaldt til en stiftende generalforsamling den 25. september 1969.

 
   

 

Butikken og forlaget Demos.

 Forlaget åbnede hurtigt en butik i Grønnegade 37 i Københavns indre by, og begyndte en større række udgivelser, som det fremgår af nedennævnte fortegnelser . Huset i Grønnegade 37 var den 1. september 1969 blevet overtaget af Vagn Søndergaard, som var een af de fire stiftere. Vietnamkomitérne fik kontor her efter en kort periode i Schacksgade nr. 8 i Indre By i København.

 

Forlaget voksede hurtigt i disse år med medvind og udvidede med administrationslokaler i Ny Adelgade 5.

 Men pladsen blev for trang og i slutningen af 1974 flyttede forlaget til Knabrostræde 3, ligeledes i Københavns indre by. Her blev der indrettet en større butik i den høje kælder og forlagets administration fik størsteparten af den store femte-sal.  

Vagn har været redaktør for de fleste af forlaget Demos`s udgivelser.

Nekrolog fra Vietnambladet her.

                         
Vagn Søndergaard 1924-2011 Vi mindes Vagn Søndergaard.

 

Fra forlag til Forening.

I 1976 opstod der en større splittelse i forlaget, primært mellem ansatte og nogle aktivister og på den anden side bestyrelse og de fleste aktivister. Bestyrelsen vandt stort på to efterfølgende generalforsamlinger, og de tidligere ansatte og nogle af aktivisterne stiftede Københavns Bogcafé, der gik konkurs i 1983.

Forlaget Demos overvandt i første omgang konflikten men stødte ind i stadig større økonomiske problemer og gik konkurs i 1979. En række aktivister stiftede derefter Foreningen Demos, der skulle videreføre erfaringerne fra Vietnamkomitéerne og forlaget, og arbejde på et socialistisk og anti-imperialistisk grundlag.

 
   

Foreningen Demos

Den ny forening købte boglagret af konkursboet og den havde aftalt med forlagets musikere at de selv skulle købe pladelagret. Men af en eller anden grund dukkede de ikke op i Sø- og Handelsretten, så pladelagret blev købt af Music Mekka. Derfor har Foreningen Demos aldrig haft gamle Demos-plader til salg, kun bøger og plakater.

Dokumentationsgruppen har altid været tæt tilknyttet Forlaget Demos. Gruppen havde både lokaler i Ny Adelgade og i Knabrostræde sammen med forlaget. Gruppen var oprindelig en Vietnamkomité på linie med Vietnamkomitéen i Demos. I 1979 gik Dokumentationsgruppen med i den ny forening og har siden da haft en betydningsfuld rolle i Demos.

I 1987 flyttede Foreningen Demos fra Knabrostræde til Skt. Hans Torv på Nørrebro i København, hvor vi stadig ligger på adressen Elmegade 27 kld., på hjørnet af Guldbergsgade.

I 1980´erne kom det anti-racistiske arbejde i forgrunden af vore aktiviteter. Vort udspring var jo modstanden mod USA´s krig i Vietnam. Den havde sit element af racisme. Både i forhold til de sorte amerikanske soldater og til de såkaldte ”risgnaskere”., som de amerikanske soldater lærte at kalde vietnameserne under uddannelsen i hæren. Så allerede dér var vi sporet ind på en anti-racistisk tankegang, og i 1980´errne kom vi med i modstanden mod Sydafrikas daværende Apartheid-politik.

Fra 1987-88 blev kampen flyttet over i Danmark da to lokale og menneskefjendske foreninger trådte frem. Den Danske Forening blev dannet i 1987, og lidt efter bebudede den daværende nazi-fører Riis-Knudsen, at hans nazi-parti (DNSB) ville opstille til det kommende kommunevalg. Derfor besluttede vi i 1988 at forsøge at modvirke de nye strømninger bl.a. ved at udgive et nyhedsbrev.

Demos Nyhedsbrev kom første gang i efteråret 1988 og var oprindeligt et fotokopieret medlemsblad. Senst har vi udsendt nr. 109-111 af Demos Nyhedsbrev.

 
   

 

Det historiske arkiv

Det historiske arkiv vil senere blive udvidet med bl.a. en fortegnelse over alle numre af Vietnam- Solidaritet, fra 1967 til 1975.
De første numre kom under navnet Vietnamklubben og blev udgivet af Vietnamklubberne, der samlede ind til den ubetingede Vietnam-indsamling Giro 16 16. (nr.1 udkom i januar 1967).

Giro 16 16-indsamling blev oprettet i 1966. I efteråret 1967 blev det lille blad udvidet og det blev fællesorgan for Giro 16 16, Vietnamklubberne og De Storkøbenhavnske Vietnamkomitéer, under navnet Vietnam-Solidaritet (første gang september 1967). Vietnamklubberne blev opløst i maj 1968 og medlemmerne blev opfordret til at gå ind i Vietnamkomitéerne. I begyndelsen af 1971 (fra nr. 2) overgik bladet til alene at være et organ for De Danske Vietnamkomitéer, DDV. Komitéerne blev eneudgiver af bladet til slutningen af krigen. De to sidste numre (nr. 1, 1975 og nr. 2, 1975-76) udkom efter vietnamesernes sejr 30. april 197.

 
 Denne side er under stadig revidering.  

 

 

 

 Presseklip.
5. december 2015 BT. Regeringens Nyborg beslutning
 
5. december DF Raseri. BT
 
november 2015 Politiken
 
Oktober 2015 etc. Flygtninge
 

28.10.2015 Dansker i Østrig bag nazistisk propaganda

25.09.2015 Flygtninge mødt med overfald i Finland

16.09. 2015 Agent Storm raser mod PET

16.09.2015 Gyldent Daggry efter valget

16.09.2015 Russisk Løsning for Syrien afvist af Vesten

September 2015  Flygtningepolitik

02.09. 2015 Nationalister marcherer mod grænsen lige nu.

 02.09.2015  DF angreb på DR.

01.09. 2015 Svensk nazist ville sprænge flygtningelejr i luften

01. 09. 2015 Muslimsk gravplads skændet

18.08. 2015 Sigtet for opfordring til brandattentat

16.08 2015 Brandattentet mod islamisk trossamfund

13.08.2015 Advarsel mod politioprustning.

13.08. 2015 Søren Espersen skal forsvare annonce

25.07.2015 DF om ændringer af " krigens love. "

13.07.2015 Racismen er din vuggegave.

13.07.2015 Krarup og Uriasposten holder sommerfest ved Mossø

07. 07. 2015  DF opponerer mod, at en krig kan være ulovlig.

04. 07.2015 Irakkommisionen

01.07.2015 Boghandleren fra Brønshøj dømt i terrorsagen.

20.06.2015 Nidobbelt mord i USA kædes sammen med nynazistisk hjemmeside.

18.06.2015 SIAD forsøger sig med udstilling

27.05.2015 Pegidafolk føler sig forfulgt

22.05.2015 Våbensalg til Israel? Aftale annulleret.

19.05. 2015 Falske facebook-sider der hænger muslimer ud er oprettet af højreekstreme

12.05.2015 Racistiske trusler mod kvinde i Kolding

11.05.2015 Politikere siger fra til Folkemødet

11.05.2015 Demonstration mod For Frihed/Pegida

05.05.2015 Wilders til Folkemøde

04.05.2015 Le Pen smidt ud af partiet

03.05. 2015  afsløring og dokumentation. Hemmeligt nazinetværk - Varulvene

24.04 2015 Topnazist Schalburg ven af kongehuset

14.04.2015 Den tidligere Østtsyke landsby Tröglitz udsat for nynazistisk vold.

30.03. 2015 Nazisten Søren Kams eftermæle.

28.03.2015 Svensk racisme if.h.t romaer

16.02.2015 Hadets ideologier har lighedspunkter. Mona Sahlin

16.02.2015 EBs artikler om Omar el Husseins angreb og drab på civile

14.02.2015 Mistænkelig brand ved migranters bopæl. Sverige.

13.02.2015 3 Nazister pågrebet af politiet i Sverige for trusler mod dagbladet Ekspressen.

21.01.2015 Højrefløj siger,de ønsker samling - men de ekstreme grupper kan ikke blive enige.

 20.01. 2015 13 % Jyllandsposten  - De måler medievinklen af Charlie Hebdo attentatet

13.01.2015 Tvivlsomme støtter i pressefrihedsmarchen

12.01. 2015 Pia Kjærsgaard og Inger Støjberg på det antimuslimske overdrev

10.01. 2015 Eksperter advarer mod nye terrorlove

 

Demos
Elmegade 27 kld.

2200 Kbh.N
Åben man-tor 17-19

35 35 12 12
demos@demos.dk

 

Støt Demos arbejde

Giro: +01   5686164

Bank: Reg nr: 1551 Konto nr: 5686164.

CVR/SE - nummer 31737036

Demos er en forening, der bekæmper enhver form for højredrejning, og har en enestående tradition for dokumentationsarbejde mod racisme, imperialisme, og højrefløjens samarbejde med statsmagten.

 

DEMOS 4b96ad11db78a